неділя, 22 липня 2007 11:06

У Туреччині проходять дострокові вибори до парламенту

У 7 годин ранку неділі на сході Туреччини відкрилися перші виборчі ділянки на дострокових виборах до парламенту.

У голосуванні зможуть взяти участь близько 42 мільйонів жителів Туреччини. За 550 мандатів в найвищому органі законодавчої влади боротимуться представники 14 партій.

У Туреччині не дозволено проводити опитування при виході громадян з виборчих ділянок. В день виборів також діє заборона на оголошення результатів голосування до 21 години за місцевим часом, хоча голосування завершиться в 19 годин. Попередні підсумки виборів очікуються близько півночі.

Дострокові вибори були оголошені турецьким прем"єр-міністром Реджепом Таїпом Ердоганом на початку травня, після того, як парламент не зумів узгодити кандидатуру нового президента. Депутати не підтримали єдиного кандидата - представника консервативно-демократичної "Партії справедливості і розвитку" (AKP) міністра закордонних справ Абдулли Гюля.

Одночасно з політичною кризою в країні почалися масові демонстрації з вимогою зберегти світський характер турецької держави. За ініціативою "Партії справедливості і розвитку", до якої належить і прем"єр-міністр, парламент прийняв поправки до конституції, що встановлюють всенародні вибори президента країни, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «У Туреччині проходять дострокові вибори до парламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі