вівторок, 03 лютого 2009 09:54

У Тулі одружили мешканку Узбекистану і мертвого росіянина

У Тулі одружили мешканку Узбекистану і мертвого росіянина

Колишній начальник відділу РАГС по Зарічному району Тули 54-річна Людмила Ветчінкіна визнана винною в зловживанні службовими повноваженнями і фальсифікації. Як наголошується в повідомленні прокуратури Тульської області, підсудною був зареєстрований фіктивний шлюб між громадянином Російської Федерації Р. та громадянкою республіки Узбекистан Е. з метою отримання останньою громадянства Російської Федерації, повідомляє Rokf.Ru.

Суд встановив, що 7 серпня 2008 року Ветчінкіна на прохання знайомого зареєструвала фіктивний шлюб для того, аби остання могла отримати російське громадянство. Проте на момент реєстрації шлюб "нареченого" вже не було в живих - він помер 3 серпня в одній з лікарень Тули.

"Зарічний районний суд визнав колишнього начальника відділу РАГС по Зарічному району Тули Людмилу Ветчінкіну винною в скоєнні злочинів, передбачених частиною 1 статті 285 (використання посадовою особою своїх службових повноважень всупереч інтересам служби з особистої зацікавленості) КК РФ, а також частиною 2 статті 292 (службова фальсифікація) КК РФ. Вироком суду їй призначено покарання у вигляді штрафу на користь держави у розмірі 200 тис. рублів", - повідомляє прес-служба прокуратури.

Ветчінкіна повністю визнала свою провину, інформує РИА "Новости". 30 січня 2009 року вона була звільнена з посади.

Зараз ви читаєте новину «У Тулі одружили мешканку Узбекистану і мертвого росіянина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі