неділя, 29 липня 2007 11:40

У Тоні Блера на Близькому Сході з"явиться конкурент

Новий британський прем"єр Гордон Браун збирається призначити власного представника на Близькому Сході. Це може привести до конфлікту інтересів з колишнім главою уряду Великобританії Тони Блером, який в даний час є спецпредставником в цьому регіоні від міжнародного "квартету" у складі США, Євросоюзу, Росії і ООН.

На новий пост буде призначений Майкл Уїльямс, що посідає посаду спеціального координатора по регіональному мирному процесу при генеральному секретарі ООН Пан Гі Муне. Уїльямс до цього працював журналістом в Бі-Бі-Сі, співробітником ООН в Камбоджі і на Балканах, а також радником колишніх керівників британського МЗС Робіна Кука і Джека Стро.

Раніше пост, запропонований Уїльямсу, займав лорд Леві, один з лідерів єврейської общини Великобританії і прихильник лейбористів.

Блер на минулому тижні зробив першу ознайомлювальну поїздку по регіону. У його веденні знаходяться питання економічного характеру. Він також надає управлінські консультації властям Палестинської автономії. Коло обов"язків його можливого конкурента поки не визначене, пише газета The Guardian.

Зараз ви читаєте новину «У Тоні Блера на Близькому Сході з"явиться конкурент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі