неділя, 17 лютого 2008 11:36

У Токіо почався багатотисячний марафонський забіг

Близько 33 тисяч спортсменів з різних країн світу беруть участь в марафонському забігу, що проходить в ці хвилини в Токіо. Губернатор столичної префектури Синтаро Ісихара дав офіційний старт марафону прямо навпроти двобаштового 243-метрового хмарочоса, де розташовується будівля міської адміністрації.

"Токійський марафон" проводиться вже друге. Заявки на участь в грандіозному спортивному заході поступили від більш ніж від 156 тисяч любителів і професійних спортсменів - на 60% більше, ніж минулого року. Одна з цілей акції - пропаганда японської столиці, що претендує на право стати местомом проведення літніх Олімпійських ігор в 2016 році.

Тут же розігрується один з "квитків" для японських марафонців-чоловіків на Олімпіаду-2008 в Пекіні. Окрім забігу на повну дистанцію в 42 кілометри 195 метрів, пройдуть змагання в бігу на 10 кілометрів, а також змагання на інвалідних візках. Переможець отримає золоту медаль вартістю 1 мільйон йен (близько 10 тисяч доларів), а спортсменам, які не увійдуть до трійки призерів, але все таки зможуть добігти до фінішу, вручать її латунну копію, повідомляє Ліга онлайн.

Зараз ви читаєте новину «У Токіо почався багатотисячний марафонський забіг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі