середа, 15 жовтня 2008 12:51

У Тернополі за фактом розлиття ртуті порушено кримінальну справу

У Тернополі за фактом розлиття ртуті у двох жилих будинках порушено кримінальну справу.

Як повідомила прес-секретар прокурора області Леся Долішна, підставою для порушення кримінальної справи стали матеріали дослідчої перевірки, якою встановлено, що мав факт навмисного забруднення атмосферного повітря парами ртуті. "Розлив ртуті зловмисником чи зловмисниками у під"їздах будинків N27 та N31 по вул. 15 квітня спричинив небезпеку для життя і здоров"я 229 мешканців вказаних будинків, котрих відселили із небезпечної зони", - зауважила Л.Долішна.

Тим часом в забруднених ртуттю під"їздах тривають роботи з очищення повітря та стін. Роботи проводить комунальною аварійно-рятувальна служба "Київська служба порятунку". Вони розпилюють в під"їзді від даху до підвалу йодований розчин, а потім розчин соляної кислоти.

Станом на 19 годину 12 жовтня рівень випарів ртуті перевищував допустимі норми в 1,5-2 рази в 3-х точках із 24.

Учора, 13 жовтня працівники санстанції брали чергові проби, однак про їх результати наразі в санстанції не повідомляють.

Як повідомлялося, 7 та 8 жовтня у двох будинках було розлито 1,2 кг та 0,8 кг ртуті відповідно, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі за фактом розлиття ртуті порушено кримінальну справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі