Ексклюзиви
четвер, 07 серпня 2008 16:37

У Тернопільській області зафіксовані перші випадки токсикоінфекції

В Тернопільській області в потерпілих від стихійного лиха районах зафіксовані перші два випадки захворювання дітей харчовою токсикоінфекцією.

Захворювання зареєстровані в селі Горошова Борщивського району й селі Городок Заліщицького району. У даний момент фахівці з"ясовують причини й обставини захворювань.

Крім того, згідно офіційним даним Міністерства з питань надзвичайних ситуацій України, у потерпілих від стихії районах із 429 затоплених колодязів 365 звільнені від води й продезінфіковані, на 64-х колодязях проводяться роботи з розчищення й відкачування води.

Також робочі групи державної ветеринарної служби провели обстеження 1001-го двору, двох ферм і одинадцяти скотомогильників. Проведено дезінфекцію 104 об"єктів загальною площею 3670 кв. м.

Як повідомили в Управлінні МНС, у Монастириському районі зафіксована загибель птахів і тварин - загинули 1021 птах, 71 кріль, 9 котів і собак, 28 роїв бджіл. У цей час уже проведене повне очищення території від загиблих тварин і птахів.

За станом на сьогодні, 7 серпня 2008 року, затоплених житлових будинків в областях, що постраждали від повені, немає. У цілому їх було 488 в 23 населених пунктах. 18 будинків у результаті стихії в області зруйновані, 283 мають потребу в капітальному ремонті, 187 - пошкоджені. Загальні збитки в результаті стихійного лиха на території області становлять 197,63 млн. грн.

Нагадаємо, що вчора, 6 серпня, МОЗ України попередило населення про те, що в постраждалих регіонах виникає складна епідемічна ситуація щодо можливості підвищення захворюваності інфекційними хворобами.

У результаті стихійного лиха в Івано-Франківській і Чернівецькій області загинули 36 людей, у тому числі 9 дітей, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «У Тернопільській області зафіксовані перші випадки токсикоінфекції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути