вівторок, 03 червня 2008 13:20

У Тель-Авіві танцюристів опери помістили в басейн (ФОТО)

Сьогодні в Ізраїльській опері в Тель-Авіві відбудеться прем"єра опери "Дідона і Еней" під керівництвом хореографа Саші Вальц. Хореограф Саша Вальц, яка вважається одним з найважливіших і найвідоміших хореографів світу, створила цю постановку для Берлінської державної опери та її власної танцювальної компанії "Саша Вальц і Гості".

"Дідона і Еней" - єдина в повному розумінні опера композитора Генрі Перселла, де весь текст лібретто покладений на музику.

Спектакль Саші Вальц замішаний на всіх елементах театру - від різних видів кінетики до психологічної музичної драми. Основа дії - спів і танець. Проте, вона не розкладена механічно на дві складові. Всі персонажі представлені двома, а то й трьома акторами одночасно, які плещуться у величезному басейні-акваріумі, змінюючи один одного.

Герої опери "Дідона і Еней", цариця Карфагена та її коханий, віддані своєму почуттю і гинуть під гнітом ворожих сил долі. По волі богів Еней покидає Дідону, і, не витримавши розлуки, вона кидається в море.

Жителі Тель-Авіва зможуть відвідати оперу лише впродовж п"яти днів: з 3 по 8 червня.

Фото Reuters

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «У Тель-Авіві танцюристів опери помістили в басейн (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі