пʼятниця, 02 березня 2007 08:25

У театрах Росії почали блокувати мобілки

Відтепер відвідувачів Александрінського театру і Театру Європи в Санкт-Петербурзі перед початком спектаклів попереджатимуть, що на час вистави їх мобільні телефони будуть заблоковані.

- В усьому світі така система зараз активно застосовується, щоб під час спектаклю не порушувати атмосферу дії, - сказав керівник науково-літературної частини Александрінського театру Олександр Чепуров.

У Франції влада дозволила обмежувати мобільний зв`язок у театрах і кінозалах у 2004 році. Уряд лише звернув увагу на те, що "глушилки" не повинні заважати дзвінкам в екстрені служби. Добитися подібного дозволу федеральної влади хочуть власники театрів в Америці.

- Хоча така техніка коштує досить дорого, наш театр пішов на ці витрати, щоб захистити артистів від неприємних несподіванок, - сказав Чепуров.

Він розповів, як одного разу Костянтин Райкін під час спектаклю вимушений був звернутися до якогось глядача: "Та вимкніть ви телефон, дайте монолог договорити".

Проте зовсім недавно в одному з міст Росії практику блокування телефонів визнали незаконною. Єкатеринбурзьке управління "Россвязьнадзора" в лютому заявило, що місцевий академічний театр драми, встановивши у себе в залі генератор радіоперешкод, порушив закон "Про зв`язок".

Наразі управління передало документи в прокуратуру для притягнення керівників театру до адміністративної відповідальності, повідомляє Бі-бі-сі.

Зараз ви читаєте новину «У театрах Росії почали блокувати мобілки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі