Ексклюзиви
неділя, 25 березня 2007 13:46

У Тбілісі проходять масові протести школярів проти вироку 15-річному Георгію Зерекідзе

Три останні дні центр Тбілісі охоплений масовими мітингами учнів столичних шкіл. На плакатах - вимога звільнити 15-річного Георгія Зерекідзе, засудженого на початку цього тижня Тбіліським апеляційним судом до семи років позбавлення волі за звичайну бійку. Суд першої інстанції ухвалив Георгію Зерекідзе суворіший вирок - десять років в"язниці. Проте апеляційний суд, куди звернувся батько обвинуваченого, "зменшив" покарання до семи років. Але і "пом"якшений" вирок викликав у Тбілісі справжній шок.

Навчальний процес практично паралізовано не тільки в 53-ій школі, де вчився засуджений Георгій Зерекідзе, але і в інших учбових закладах столиці. Масові акції протесту перекинулися і в провінцію - "дитячі" мітинги з вимогою відмінити надто жорстокий вирок вже пройшли в Батумі, Боржомі, Горі, Гурджаані, Кутаїси, Поті і Хобі. До школярів активно підключаються опозиційні партії, місцеві НВО. Звідси і поява цілком "дорослих" вимог - про відставку розділу МВС і генпрокурора республіки, повідомляє Общая газета.

Зараз ви читаєте новину «У Тбілісі проходять масові протести школярів проти вироку 15-річному Георгію Зерекідзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути