понеділок, 01 вересня 2008 15:42

У Тбілісі почалася багатотисячна акція протесту

У столиці Грузії почалася багатотисячна акція протесту проти дій Росії на Кавказі. Десятки тисяч тбілісців вийшли на вулиці міста і утворили живий ланцюг. Акція отримала назву "StopRussia" ("Зупиніть Росію") і проводитиметься в декількох містах Грузії, повідомляє "Новости-Грузия".

Акція проходить в день позачергового саміту країн - членів Євросоюзу, присвяченого конфлікту між Росією та Грузією. Очікується, що до 16:00 в заході візьмуть участь президент Грузії Михайло Саакашвілі та глава парламенту Грузії Давід Бакрадзе.

На саміті ЄС 1 вересня обговорюватиметься європейська стратегія у відносинах з Росією після подій на Кавказі. Європейські країни обговорять подальші кроки у врегулюванні конфлікту на Кавказі. Йдеться як про війну в Південній Осетії, так і про визнання Москвою незалежності Південної Осетії та Абхазії. Західні країни вважають дії російської влади незаконними та закликають президента Дмитра Медведєва проявити повагу до територіальної цілісності Грузії й відмінити своє рішення. Медведєв вже заявив, що на поступки Заходу не піде і переглядати рішення про статус республік не має наміру.

Зараз ви читаєте новину «У Тбілісі почалася багатотисячна акція протесту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі