понеділок, 05 листопада 2007 10:53

У Таїланді фермери заробляють на торгівлі смаженими щурами (ФОТОРЕПОРТАЖ)
6

Тайські рисові фермери навчилися заробляти гроші на щурах. Вони їх ловлять за допомогою сіток і собак, смажать, додають приправи і вживають у їжу.

Смажені тайландські щурі стали популярним делікатесом в придорожніх барах, не дивлячись на те, що вони коштують удвічі більше, ніж свинина або курятина.

Сьогодні встановлено, що щурі є переносниками як мінімум двадцяти захворювань, зокрема, тифу, трихінозу і ласської лихоманки. Недивно, що у Книзі рекордів Гіннеса ці тварини характеризуються як найнебезпечніші гризуни. Проте є щурі і миші, яких неважко зловити і можна без страху вживати в їжу, більш того, багато хто їсть їх не тільки у важкі часи, але і повсякденно, і навіть як делікатес.

Сьогодні на значній території Латинської Америки і Азії, а також в окремих регіонах Африки і Океанії м"ясо щурів, як і раніше, поширена закуска і основна страва. У деяких районах Китаю є популярні ресторани, в яких пацюків готують десятками способів.

На Філіппінах селяни полюють на польових мишей і щурів з мачете і вогнеметами. У країнах від Перу до Гани гризуни сприймаються як важливе джерело тваринного білка. Навіть у США є комерційні постачальники цього продукту. Фірма під назвою "Gourmet Rodent" (буквально "Делікатесний гризун") відправляє замовникам оббіловані і заморожені тушки з компаніями UPS і "Express Mail", а живих звірів - вантажними літаками "Delta Air Freight" до аеропорту одержувача.


Фото Reuters

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «У Таїланді фермери заробляють на торгівлі смаженими щурами (ФОТОРЕПОРТАЖ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі