середа, 18 серпня 2010 09:38

У таблетках для схуднення виявлені психотропні речовини

У таблетках для схуднення виявлені психотропні речовини

Центр експертиз "Тест" виявив психотропну речовину сибутрамін в 5-ти з 10-ти досліджених ними препаратів для схуднення.

Про це йдеться в повідомленні центру.

Після вживання деяких пігулок для схуднення багато людей скаржилися на систематичну непритомність, постійне запаморочення, нудоту, прискорене серцебиття, а також на пекельні головні болі, які не давали спати ночами. У зв'язку з цим фахівці центру вирішили перевірити капсули для схуднення, що є біоактивними добавками.

"У п'яти Бадах було знайдено психотропну речовину сибутрамін. Через виражені побічні ефекти воно заборонене в країнах ЄС і в Україні. На упаковках досліджуваних нами препаратів для схуднення сибутрамін на значиться", - сказав глава центру Валентин Безрукий.

Ця речовина викликає відчуття насичення.

Результати лабораторних аналізів такі:

препарат "Чарівній лотос" (369 грн) містить 50 міліграм сибутраміну в кожній капсулі

"Золота кулька" (380 грн) - 40 міліграм, Da Li (319 грн) - 40 міліграм, Li Da (359 грн) - 10 міліграм, "Жуйдемен" (137 грн) - 10 міліграм. Крім того, у складі двох останніх препаратів не виявлено кофеїну, хоча в їхньому складі значиться зелений чай, плоди коли і гуарани, які містять кофеїн. Отже, ані чаю, ані коли в капсулах немає. Також кофеїн на виявлений у складі препарату Hoodi-Da (184 грн), хоча у складі було заявлене насіння гуарани.

"При використанні подібних стимуляторів виникають розлади вегетативної нерівної системи, підвищується артеріальний тиск, прискорюється пульс, розширюються бронхи. У організмі з'являється сила, пропадає сон, знижується відчуття голоду", - пояснює невропатолог-реабілітолог Сергій Камілов.

Він попереджає, що від передозування препаратом може розвинутися гіпертонічний криз, інсульт, інфаркт.

"У моїй практиці був випадок лікування залежності від азіатських засобів для схуднення. Жінка, котра проживає за кордоном, приймала такі препарати і за 3 місяці схудла на 15 кг. Після приїзду в Україна вона зрозуміла, що залежна від цих капсул. Після відмови від Бадів і лікувань вона набрала вже не 15, а 18 кг", - розповів психіатр-нарколог Володимир Бойчук.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У таблетках для схуднення виявлені психотропні речовини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі