вівторок, 14 березня 2017 12:16

У світі 27 млн наркоманів

У світі 27 млн наркоманів
Щороку у світі помирають 200 тис. наркоманів. Фото: Cadabams

У світі від наркотичної залежності страждають близько 27 млн людей. Серед них 12 млн ін'єкційних наркоманів.
За даними ООН, 2014 року в результаті передозування та інших причин, пов'язаних зі споживанням наркотиків, померли близько 207 тис. осіб. Від 157 до 337 млн осіб віком 15-64 років вживали заборонені речовини нерегулярно.
13 березня у Відні відкрилася 60-я сесія Комісії з наркотичних засобів. На ній обговорюють наркоманію серед дітей і молоді, зокрема пристрасть до синтетичних опіоїдів, серед яких фентаніл, який швидко викликає сильну психічну і фізичну залежність.
Про це повідомляє "112 канал".
"Цей препарат використовують для зняття сильного болю, а також анестезії. З другого боку, в останні роки зростає зловживання такими лікарськими засобами і спостерігається висока залежність від них", - наголошують у повідомленні комісії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені назвали ефективний спосіб боротьби з наркоманією


Найбільше з проблемою передозування зіткнулися країни Північної Америки. З осені 2013 року через передозування фентанілом та його аналогами загинули 5000 осіб. Залежність від опіоїдних наркотиків у США набула характеру епідемії.

Зараз ви читаєте новину «У світі 27 млн наркоманів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі