понеділок, 31 березня 2008 19:28

У Швейцарії відкриють банк для мусульман

Національний банк Кувейту (NBK), третій по величині на Близькому Сході, має намір відкрити в Швейцарії приватний банк для людей, які сповідають іслам, пише видання The Financial Times. Цей банк працюватиме відповідно до законів ісламу (шаріату).

Національний банк Кувейту планує відкрити халяльний банк спільно з однією з фінансових структур Саудівської Аравії. Назва банку-партнера поки не уточнюється. Керівництво NBK вже подало заявку в регулюючі органи Швейцарії. Для того, щоб успішно відкрити банк в Швейцарії, NBK і його партнерові необхідно отримати дозвіл регулюючих органів не тільки Швейцарії, але також Кувейту і Саудівської Аравії.

Ісламський фінансовий сектор росте з кожним роком. Його об"єм в з літа 2007 року, згідно оцінці рейтингового агентства Moody"s, збільшився на 20 відсотків до 500 мільярдів доларів. Це було викликано зростанням цін на нафту і, відповідно, зростанням економік ісламських країн - постачальників нафти.

Ціни на нафту з 2002 року виросли з 30 доларів за барель до більше 100 доларів. При цьому економіки Бахрейну, Кувейту, Омана, Саудівської Аравії, Катару і Об"єднаних Арабських Еміратів виросли більш ніж удвічі.

Відзначимо, що західні фінансові структури також зацікавлені в наданні послуг мусульманам. У січні 2007 року британський банк Lloyds TSB створив халяльні рахунки, що отримали назву Nostro. Кошти на новому типі рахунків не приростатимуть відсотками, а самі рахунки не підтримують послугу овердрафту. За законами шаріату, прописаних в Корані, мусульмани не можуть пускати гроші в зростання або брати їх у борг, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Швейцарії відкриють банк для мусульман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі