середа, 09 липня 2008 13:56

У Швейцарії праві вимагають референдуму про заборону мінаретів

Швейцарські праві зібрали достатньо підписів громадян, щоб винести на національний референдум конституційну поправку, що забороняє будівництво в країні мінаретів.

До вівторка число підписів, зібраних Швейцарською народною партією (ШНП), склало 115 тисяч, а для референдуму потрібно всього 100 тисяч.

ШНП здобула перемогу на парламентських виборах 2007 року, і спостерігачі ООН засуджували кампанію партії як "расистську". Партія неодноразово намагалася перешкодити будівництву в Швейцарії мінаретів, спираючись на закони і правила містобудування, проте успіху не добилася.

Останнім часом в Швейцарії було декілька випадків, коли рішення судів і регіональних парламентів відхилили спроби поставити мінарети поза законом.

В Швейцарії проживають приблизно 300 тисяч мусульман, які поки задовольняються тільки трьома мінаретами. Уряд вже виступив проти вимог ШНП. Тепер він може спробувати перешкодити референдуму, пославшись на інтереси національної безпеки і міжнародних відносин Швейцарії, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Швейцарії праві вимагають референдуму про заборону мінаретів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі