понеділок, 10 січня 2011 10:01

У Швейцарії молодь каталася на трамваї в трусах (ФОТО)
6

Фото: Reuters

Минулої неділі, 9 січня, пройшов ювілейний 10-й Всесвітній день без штанів. Цього разу в своєрідному флешмобі взяли участь декілька жителів швейцарського Цюріха. Молоді люди, як хлопці, так і дівчата, проїхалися у заповнененому пасажирами трамваї, добровільно оголивши нижню частину свого тіла. У вагонах учасники акції стояли у "підштаниках", представлених в різних варіаціях: від бікіні до "сімейок".

Нагадаємо, що минулого разу Всесвітній день без штанів пройшов у метро Нью-Йорка, а також у Барселоні та Лондоні. Так, в акції, що проходила в "підземці" США, взяли участь сотні людей. Сімох з них затримала поліція. Однак місяць по тому суддя відхилив всі претензії до людей без штанів, оскільки немає такого закону, який вони б цим порушили.

Зазначимо, що Всесвітній день бюез штанів придумали саме в США з метою привернути увагу до "шкідливої звички носіння штанів". Активісти руху вважають, що вузькі штани вкрай шкідливі для здоров'я, призводять до перевантаження спинних хребців, деформації тазостегнових суглобів, здавлення нервів, відчуття поколювання в ногах, уповільнення руху лімфи в області таза. На їхню думку, брюки створюють підвищену температуру в області статевих органів. Деякі лікарі навіть називають це "тепловою кастрацією". Саме тому і зародився руху проти носіння штанів, а 10 років тому в США вперше організували відповідне "свято", що передбачає оголення нижньої частини тіла в публічних місцях, переважно в міському транспорті.

Також зазначимо, що "нудистські" акції регулярно відбуваються в Україні. Організаторами та виконавцями більшості з них є активістки руху FEMEN. Так вони висловлюють протест проти різних, на їхню думку, негативних соціально-політичних явищ у країні.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Швейцарії молодь каталася на трамваї в трусах (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі