Ексклюзиви
четвер, 13 березня 2008 09:46

У Швеції затримані чеченські інваліди з автоматами та вибухівкою в машині

Шведські митники затримали трьох вихідців із Чечні, в автівці яких були виявлені автомати Калашникова, патрони і вибухівка. Усі затримані є інвалідами. Свою причетність до контрабанди зброї вони заперечують. Їхні земляки, що проживають на Заході, вважають, що чеченських біженців могли підставити, пише газета "Комерсант".

Вихідців із Чечні Ахмед Шатаєв, Асламбек Ідрісов і Імран Ахмедов затримали під час проходження митного контролю в місті Треллеборг, куди вони прибули на поромі. Зараз затримані перебувають у місті Мальме, де відносно них розпочато судовий розгляд.

Подробиці розслідування поки не розголошуються. Правоохоронні органи відзначають лише, що "йдеться про справу надзвичайної важливості", і що "в результатах розслідування зацікавлені як спецслужби Швеції, так і їхні колеги з сусідніх країн".

Тим часом не виключено, що затримані чеченці могли бути учасниками бойових дій на Північному Кавказі. Річ у тому, що усі троє мають серйозні каліцтва, які могли бути отримані в результаті підривів: у одного із затриманих немає правої руки, інший взагалі без обох рук, а у третього на руках немає більшості пальців.

20 березня суд міста Мальме повинен вирішити питання про висування звинувачення затриманим. У ході попереднього розслідування вони стверджували, що знайдена в машині зброя їм не належить і вони поняття не мають, звідки взялися автомати і вибухівка.

Тим часом, прихильник чеченських сепаратистів Усман Ферзаулі, що проживає в Данії, вважає, що інвалідів могли "використовувати навмання", попросивши переправити автомобіль і не повідомивши про вантаж в багажнику. "Важко собі уявити, як ці безрукі хлопці могли скористатися машиною або зброєю", – сказав Усман Ферзаулі.

У прокуратурі Чечні журналістам повідомили, що правоохоронні органи Швеції не повідомляли їм про це затримання, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У Швеції затримані чеченські інваліди з автоматами та вибухівкою в машині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути