середа, 21 травня 2008 18:27

У Швеції заарештовані двоє підозрюваних в підготовці диверсії на АЕС

Шведська поліція заарештувала двох людей за підозрою в підготовці диверсії на АЕС Оскарсхамн, розташованій на півдні країни, повідомляє інтернет-видання The Local.

Один з чоловіків був затриманий охороною АЕС рано вранці на прохідній. Як повідомили в поліції, в його рюкзаку знайшли вибухову речовину, за деякими даними - триацетон трипероксид. Вибухівка була вилучена поліцією.

Тим часом, за словами представників АЕС Оскарсхамн, ніяких небезпечних речовин виявлено не було, проте звичайна перевірка на прохідній показала, що в рюкзаку є сліди вибухових речовин.

Повідомляється, що затриманий працював зварником. Про те, ким є другий заарештований, на даний момент нічого не відомо.

Повідомляється, що триацетон трипероксид часто використовувався терористами. Хоча виготовити речовину досить складно, його інгредієнти: сірчану кислоту, пероксид водню і ацетон - можна придбати у вільному продажі.

Оператором шведської АЕС в Оскарсхамны є німецький енергетичний концерн E.ON. На АЕС три реактори, вони виробляють 10 відсотків електроенергії, споживаної в Швеції, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Швеції заарештовані двоє підозрюваних в підготовці диверсії на АЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі