понеділок, 05 жовтня 2009 10:00

У Шварценеггера знову біда: через пожежу евакуйовано місто в Каліфорнії

У Шварценеггера знову біда: через пожежу евакуйовано місто в Каліфорнії

Через лісові пожежі в Каліфорнії повністю евакуйовано містечко Райтвуд, що знаходиться в горах, за 130 кілометрів на схід від Лос-Анджелеса. Свої домівки в неділю, 4 жовтня, вимушені були залишити близько 4 тисяч осіб.

За даними на вечір неділі, вогонь підібрався до східної околиці Райтвуда і знищив три будинки. Якщо пожежу не вдасться стримати, вона може зруйнувати близько двох тисяч будівель в місті.

Причини пожежі невідомі. Її гасіння ускладнюється сильним вітром, пориви якого досягають швидкості 80 кілометрів на годину

Каліфорнія регулярно страждає від лісових пожеж. Так, на початку серпня через пожежі в окрузі Санта-Крус були евакуйовані зі своїх будинків 2400 людей. На початку травня евакуювали більше 18 тисяч осіб. Цього літа у низці округів штату через пожежу було оголошено надзвичайний стан, а губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценеггер звернувся до федеральної влади США з проханням про визнання штату зоною лиха у зв"язку із засухою, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Шварценеггера знову біда: через пожежу евакуйовано місто в Каліфорнії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі