субота, 28 березня 2020 19:46

У Сумах впроваджують жорсткий карантин

У Сумах впроваджують жорсткий карантин
Городянам заборонили виходити з будинків без потреби. Фото: Reuters

У Сумах місцева влада заборонила городянам виходити з дому без крайньої необхідності і перебувати на вулиці групами більше двох осіб.

"У період з 28 березня і до моменту закінчення карантину на території Сумської міської об'єднаної територіальної громади заборонено залишати місце проживання, крім дозволених випадків", - йдеться в рішенні виконавчого комітету міської ради.

Жителям дозволені поїздки на роботу, відвідування аптек і продуктових магазинів, надання ритуальних послуг, ремонт комп'ютерної та побутової техніки.

Дозволено вигулювати тварин до 30 хв день, відвідувати правоохоронні, судові органи, літніх людей, осіб з інвалідністю з метою забезпечення їх продовольчими товарами.

Заборонено виходити з приміщень без індивідуального захисту органів дихання - масок, респіраторів.

Заборонено перебувати на вулицях групами більше двох осіб. Крім випадків, коли дорослі супроводжують дітей, літніх людей, осіб з інвалідністю чи пересування групи членів сім'ї.

Дітям до 14 років не можна перебувати на вулиці без супроводу дорослих. Дітям у віці від 14 до 18 років - без відома батьків або опікунів. Заборонено перебувати на вулицях дітям у віці від 14 до 18 років після 20.00 без супроводу дорослих.

Заборонено палити, приймати їжу або напої в місцях загального користування, в тому числі, в парках, скверах, лісопаркових зонах, прибережних смугах.

Особам на робочих місцях забороняється без крайньої необхідності залишати приміщення, де вони працюють.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус підхопив лікар онкодиспансеру. Заклад - на карантині

На вулиці кожна особа повинна мати при собі документи, що засвідчують особу. На вимогу співробітників поліції особа зобов'язана пред'явити ці документи, а також повідомити своє місце проживання і мету виходу на вулицю.

На вулицях городянам наказано перебувати на відстані не менше 2 м один від одного. За порушення правил передбачена адміністративна відповідальність.

У Тернопільській міській дитячій лікарні перебувають 6 пацієнтів з Covid-19. Четверо з них - діти. Немовля віком 1,5 років у важкому стані, повідомляє Тернопільський штаб по боротьбі з коронавірусом.

Зараз ви читаєте новину «У Сумах впроваджують жорсткий карантин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі