неділя, 23 грудня 2007 12:23

У столиці Сомалі поновилися запеклі бої - є вбиті

Запеклі бої поновилися сьогодні в столиці Сомалі - Могадішо між урядовою армією, яку підтримують ефіопські війська, і повстанцями. За даними очевидців, загинули четверо мирних жителів.

Вони були вбиті в результаті того, що артилерійські і мінометні снаряди попали в житлові будинки.

Ісламістські бойовики почали повстанську боротьбу після того, як на початку року урядова армія і війська Ефіопії, введені їй на підмогу, відбили у них місто. Ісламісти до цього приблизно протягом року панували в Могадішо. Це криваве протистояння вже змусило сотні тисяч жителів покинути Могадішо.

За даними ООН, країні загрожує безпрецедентна гуманітарна катастрофа. Обстановка в місті не дає можливості доставляти туди допомогу для населення.

З активізацією терористичних акцій ісламістів з початку 2007 року столицю покинули дві третини населення. Уряд за підтримки ефіопської армії поки безрезультатно намагається зламати опір ісламістів і їх прихильників з місцевих кланів, що веде до посилення кризи, повідомляє ІТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «У столиці Сомалі поновилися запеклі бої - є вбиті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі