середа, 04 лютого 2009 09:53

У столиці розгортається скандал навколо радника Черновецького

У столиці розгортається скандал навколо радника Черновецького

У столиці розгорається суперскандал, якого давно не знала київська преса.

Як повідомила прес-секретар ГУБОЗ МВС України Олена Мельник, у кримінальній справі про здирництво якимись громадянами К. і Г. як потерпілий фігурує провідний PR-технолог Б. Він офіційно звернувся із заявою в міліцію про те, що з нього вимагають $250 тисяч за нерозголошення через ЗМІ інформації інтимного характеру. За словами Мельник, підозрювані затримані, повністю визнали свою провину і пояснили, що хотіли "покарати" Б.

Бектурсунова звинувачують у розбещенні неповнолітньої

Стали відомі деякі подробиці справи. Отже, під "провідним політтехнологом" мається на увазі дійсно дуже помітна в київських журналістських кругах особа - 41-річний Казбек Бектурсунов - перший заступник головного редактора газети "Хрещатик" і замгендиректора ТРК "Київ". Він же - найближчий радник київського мера Леоніда Черновецького з питань роботи із ЗМІ.

Саме у нього, за версією МВС, вимагав $250 тисяч його ж колега - власник сайту "Громадська прокуратура Україні" ("ГПУ" - не плутати з Генпрокуратурою України) Роман Кислов разом зі своєю подругою - київською студенткою Анастасією Г. Вони, як стверджує міліція, лякали Казбека тим, що у них нібито є відеозапис інтимних стосунків Казбека з Настею, який готові викласти в інтернеті, якщо не отримають гроші.

Бектурсунов звернувся в міліцію. Співробітники УБОЗ Києва розробили операцію і поставили телефони на прослуховування, записавши розмови. Передача першого і єдиного "траншу" у розмірі $20 тисяч відбулася в кафе "Дабл-Кофі" на вулиці Михайлівській. У цей момент підозрюваних і затримали.

Сам Казбек від яких-небудь коментарів із цього приводу відмовився, але пообіцяв найближчим часом дати інтерв"ю.

Представники сайту "ГПУ" також поки не коментують ситуацію.

У Київській міськадміністрації сказали, що, за їх даними, здирством у радника мера нібито займалася ціла банда за участю "вельми серйозних людей як в силових структурах, так і ЗМІ. І вони поки на волі. Все це у нас пов"язують з професійною діяльністю Казбека".

Слідчим відділом Шевченківського райуправління міліції відносно Кислова і Г. порушена кримінальна справа. Їм загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі. Кислов затриманий на 3 доби. З його напарника, студентки одного із столичних вузів, узята підписка про невиїзд.

Підозрювані хотіли покарати піарщика

Міліція Києва також розглядає питання про порушення кримінальної справи відносно Бектурсунова за розбещення неповнолітньої. Студентка зізналася, що три роки тому мала "стосунки" з Бектурсуновим. У момент затримання журналіста і студентки, які вимагали у Казбека гроші, у них був вилучений цікавий відеоматеріал трирічної давнини, однозначно підтверджуючий свідоцтва дівчини. Сьогодні слідчі вивчають його і вирішують питання про порушення кримінальної справи проти Бектурсунова.

Втім, Казбек - людина забезпечена. У вузьких колах фігурують дані і про кабріолет, і про мотоцикл, і про будиночок за три мільйони на Подолі. А фінансові можливості посилені впливом його боса Черновецького можуть значно скоректувати хід кримінального розслідування.

За матеріалами Сегодня, Тема

Зараз ви читаєте новину «У столиці розгортається скандал навколо радника Черновецького ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі