неділя, 25 січня 2009 13:00

У столиці Ісландії близько 6 тисяч людей взяли участь в антиурядовій демонстрації

У столиці Ісландії Рейк"явіку перед будинком парламенту пройшла багатотисячна антиурядова демонстрація. Близько 6 тис. людей, що взяли участь в акції, вимагали негайної відставки діючого уряду, і закликали до встановлення "нової демократії", передає Reuters.

Демонстрація пройшла не дивлячись на те, що 23 січня 2009 р. прем"єр-міністр країни Гейр Хорді пообіцяв піти у відставку і провести дострокові парламентські вибори. Мітингувальники виходять на вулиці Рейк"явіка вже п"ять днів поспіль.

Це вже не перша демонстрація в Ісландії, що проходить на тлі кризи фінансової системи країни через загальносвітову кризу ліквідності, у зв"язку з якою ісландські пенсійні фонди екстрено вивели кошти з іноземних активів. За останні місяці 2008 р. курс ісландської крони по відношенню до євро впав майже на 20%, що привело до майже повної націоналізації третього по величині в країні банку Glitnir. Уряд Ісландії придбав 75% акцій Glitnir за 600 млн євро.

Зараз ви читаєте новину «У столиці Ісландії близько 6 тисяч людей взяли участь в антиурядовій демонстрації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі