неділя, 30 грудня 2007 17:27

У столиці Бельгії відмінили новорічні салюти через загрозу терактів

У столиці Бельгії відмінили новорічні салюти через загрозу терактів

Власті Брюсселя через терористичну загрозу вирішили відмінити новорічний салют, який вони щорічно організовують в центрі бельгійської столиці поблизу її історичної площі "Гран пляс", повідомив бургомістр міста Фреді Тієлеманс.

За його словами, дане рішення ухвалене в неділю після спеціального засідання центру кризових ситуацій при міністерстві внутрішніх справ Бельгії. Його члени визнали також необхідним продовжити дію в Брюсселі підвищених заходів безпеки зважаючи на потенційну загрозу терактів, щонайменше, до 3 січня.

Спочатку передбачалося, що посилений режим безпеки діятиме до 2 січня. Він був введений 21 грудня, після того, як бельгійські спецслужби отримали інформацію про можливі теракти в столиці.

"Мета ухвалених рішень не в тому, щоб посіяти паніку або повністю блокувати місто. Ми не хочемо, щоб була щонайменша загроза ризику", - сказав бургомістр журналістам.

За його словами, підвищені заходи безпеки розповсюджуються не тільки на "Гран пляс", але і на новорічні ринки і атракціони, які 31 грудня вирішено закрити вже у вісім годинн вечора за місцевим часом, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «У столиці Бельгії відмінили новорічні салюти через загрозу терактів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі