вівторок, 05 жовтня 2010 18:36

У столичному притулку для тварин живе 2000 собак і котів (ФОТО)
19

У притулку для тварин "SOS", що по вул. Червонопрапорній, 186, живуть більше 2 тисяч собак і котів.

Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла президент міжнародного товариства захисту тварин "SOS" Тамара Тарнавська під час прес-туру до притулку.

"Притулок ми відкрили 14 років тому. Раніше тут була шкуродерня. 1996 року разом з групою іноземних журналістів приїхали сюди. Разом з іноземними журналістами нам вдалося прихованою камерою зняти, як тут знущалися над тваринами. Їх били металевими палицями по голові, а потім здирали шкури. Під час зйомок цього страхіття в німецької журналістки стався серцевий напад. Шкури відправляли до Італії та Чехословаччини. Там з них шили куртки, сумки та гаманці. Нам вдалося прослідкувати ці канали і припинити постачання. Ця схема працювала майже 60 років. За цей час було вбито 5 мільйонів тварин", - розповіла Тамара Тарнавська.

У притулку працюють 12 робітників. Гроші на утримання тварин перераховують іноземні організації.

"Від держави ми не отримали жодної копійки. Притулок існує на пожертви міжнародних організацій Австрії, Великої Британії, Німеччини, Швейцарії та Франції", - сказала Тарнавська.

Фото: Ольга Каменєва/Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У столичному притулку для тварин живе 2000 собак і котів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі