пʼятниця, 03 серпня 2007 12:13

У степах Криму з"явиться корейське місто

 Посольство Кореї в Україні ініціює створення місця компактного мешкання корейців у цій країні. З такою пропозицією, зокрема, звернувся до президента Віктора Ющенка посол Кореї на Україні Хо Сун Чол (Hur Seung Chul).

Дипломат попросив Ющенка посприяти створенню "стабільних економічних умов для етнічних корейців в Україні шляхом спорудження трьох населених пунктів, зокрема, одного селища у Криму і виділення з цією метою 5-10 тисяч гектарів землі автономії". У своєму листі посол пов"язав даний проект з наданням корейською стороною "додаткових інвестицій і використання передових технологій у  різних сферах сільськогосподарського виробництва".

Після цього секретаріат президента направив в уряд Криму пропозицію розглянути дане питання і надати пропозиції для доповіді президентові. У даний час розглядається можливість створення корейського містечка на території Джанкойського району Криму.

Населений пункт у Криму може бути створений як на порожньому місці, так і на базі вже існуючого, а засоби на ці цілі готові виділити уряд Кореї і ряд південнокорейських бізнесменів, пише Сегодня

Зараз ви читаєте новину «У степах Криму з"явиться корейське місто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі