четвер, 10 квітня 2014 16:07

У Стамбулі обговорили ситуацію з правами людини в Криму

У Стамбулі обговорили ситуацію з правами людини в Криму
spring96.org

Правозахисники із невизнаних та частково визнаних державних утворень східної Європи зібралися в Стамбулі для того, щоб поділитися своїм досвідом й обговорити можливості співпраці.

Регіональний семінар "Підходи до захисту прав людини в східно- європейських спірних суб'єктах" організований Міжнародною федерацією за права людини (FIDH).

У ньому беруть участь правозахисники та громадські діячі з Азербайджану, Вірменії, Грузії, Молдови, Росії та України, а також представники Ради Європи та Європейського суду з прав людини.

Предметом обговорення учасників семінару є ситуація в Абхазії, Криму, Нагірному Карабасі, Придністров'ї та Південній Осетії.

У своєму вступному слові почесний президент FIDH Суер Белхассен відзначила, що загальна кількість населення спірних суб'єктів східної Європи вже становить близько 3,5 мільйона людей.

За її словами, у цих людей багато схожих проблем із дотриманням їх прав і свобод.

Завдання стамбульського семінару – обговорити стратегію правозахисної діяльності у спірних суб'єктах Східної Європи, ґрунтуючись на досвіді працюючих там громадських активістів.

За підсумками семінару будуть вироблені рекомендації, які направлять владі всіх зацікавлених держав.

Зараз ви читаєте новину «У Стамбулі обговорили ситуацію з правами людини в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі