неділя, 29 квітня 2007 14:01

У Стамбулі 1 мільйон людей мітингує проти ісламізації Туреччини

У Стамбулі проходить мітинг проти ісламізації Туреччини, у якому беруть участь представники 400 організацій та громадських об"єднань. Під гаслом "Завтра може бути пізно для солідарності на захист республіки" кілька сотень тисяч людей зібралися на центральній площі Чаглаян. Місцева влада на час мітингу перекрила прилеглі вулиці та станції метро. Громадський порядок забезпечують кілька тисяч поліцейських.

14-го квітня аналогічний мітинг відбувся в Анкарі. Його учасники висловилися проти політики правлячої проісламістської Партії справедливості та розвитку. 27-го квітня у турецькому парламенті відбувся перший тур президентських виборів, на якому єдиним кандидатом став член Партії справедливості та розвитку, глава МЗС Абдуллах Гюль. Однак тоді опозиція голосування зірвала. Другий тур виборів призначено на 2-ге травня, повідомляє 5 канал.

Зараз ви читаєте новину «У Стамбулі 1 мільйон людей мітингує проти ісламізації Туреччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі