вівторок, 21 серпня 2007 10:56

У США знайшли тіло льотчика, який зник під час світової війни

Група мандрівників виявила на вершині льодовика Сьєрра-Невада останки пілота, який як передбачається зник без вісті під час Другої світової війни. Два роки тому, в жовтні 2005 р., майже на цьому ж місці, всього в 30 м, було виявлено тіло зниклого без вісті курсанта льотної школи Лео Мастонена.

Доглядачі Національного парку Королівський Каньйон виявили замерзле тіло, яке виглядало так, ніби льотчик відпочивав серед гранітних валунів. Всього у декількох сантиметрах від нього лежав нерозкритий парашут з маркіровкою "Армія США". "Його голова було ніби притулена до скелі. Можна побачити, що на ньому був надітий шерстяний светр, білий шарф і кільце", – сказала доглядач парку Деббі Бренчлі.

Військові антропологи планують оглянути тіло і встановити особу пілота, який як передбачається, міг бути одним з трьох членів екіпажа, що летіли разом з Мастоненом. Їх тренувальний літак AT-7 зник без вісті після зльоту з аеродрому в Сакраменто в Каліфорнії 18 листопада 1942 року, передає Форум.
Зараз ви читаєте новину «У США знайшли тіло льотчика, який зник під час світової війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі