вівторок, 22 січня 2008 10:25

У США запатентований принтер для друку людських тканин

 Співробітник Інституту регенеративної медицини університету Уейка Фореста (Північна Кароліна) Джеймс Ю запатентував тривимірний принтер для друку тканин і органів людини.

Тривимірний принтер ученого використовує замість фарб живі клітини і регулюючі їх ріст речовини. А для створення багатошарових структур з живих клітин фахівець пропонує використовувати струменевий принтер, що наносить біологічний матеріал на основу з колагенових волокон.

Розробник також повідомляє, що в процесі друку можна також використовувати чинники зростання, які регулюють розмноження і диференціацію клітин, і спеціальні фарбувальні речовини, які роблять їх просторову структуру наочнішою.

На даний момент за допомогою нового приладу вдалося отримати кілька тривимірних об"єктів, які складаються з різних типів клітин ссавців. Проте в майбутньому учений планує використовувати подібну техніку для відтворення практично будь-яких людських тканин, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У США запатентований принтер для друку людських тканин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі