вівторок, 29 січня 2008 16:03

У США заарештували чоловіка, який виставив на аукціон історичні документи

Поліція Нью-Йорка заарештувала чоловіка, який виставив на інтернет-аукціон eBay вкрадені історичні документи, повідомляє Reuters.

За інформацією агентства, 54-річний архіваріус департаменту освіти Денієл Лорелло був затриманий після того, як пильний історик-любитель, який виявив унікальні документи на eBay, повідомив про це владі. Лорелло в письмових свідченнях зізнався, що починаючи з 2002 року виносив з державного архіву історичні документи.

При обшуку в квартирі у Лорелло поліцейські виявили більше 400 документів, що, за словами заарештованого, складає 90 відсотків того, що він встиг вкрасти. Чоловікові були пред"явлені звинувачення в крадіжці в крупних розмірах, зберіганні краденого і шахрайстві, проте на слуханні справи в суді архіваріус винним себе не визнав.

Серед документів, виставлених на аукціон, були, зокрема, лист віце-президента США Джона Келхоуна 1823 року, за яке пропонували 1700 доларів і альманах солдата Деві Крокетта 1835 року, оцінений в 3200 доларів. Також з молотка за 1001 долар пішов альманах, виданий Бенджаміном Франкліном в середині 18 століття під псевдонімом "бідний Річард", повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У США заарештували чоловіка, який виставив на аукціон історичні документи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі