пʼятниця, 02 березня 2007 09:20

У США заарештували 400 мексиканських наркоторговців

В результаті масштабної операції правоохоронних структур США заарештовано понад 400 членів одного з найбільших мексиканських наркокартелів, що діють на території Сполучених Штатів.

Як повідомляє в четвер, 1 березня, телебачення Мексики з посиланнями на генпрокуратуру США, всі заарештовані належать до кримінальної організації відомого наркобарона Еміліо Касареса, який створив розгалужену мережу торгівлі наркотиками у Сполучених Штатах.

За даними генерального прокурора США Альберто Гонсалеса, хоча операція ще не завершена, в 23 штатах країни вилучено $45,2 млн готівкою, більше 12 тонн марихуани, 4 тонни кокаїну, 420 кг синтетичних наркотиків, 100 одиниць довгоствольної стрілецької зброї і 94 автомобілі, що належали цій організації.

Як зазначив генпрокурор на прес-конференції у Сан-Дієго (Каліфорнія), наркокартель Еміліо Касареса отримувала в Мексиці тонни наркотиків з Колумбії і Венесуели, які доставлялися наземним і повітряним шляхами через країни Центральної Америки. Потім, ці вантажі переправлялися в США через існуючі "вікна" на кордоні з Мексикою.

На думку Гонсалеса, даний наркоорганізація "розгромлена повністю і вже не має анінайменшого шансу на відновлення своєї діяльності в США".

Проте, в поширеній у середу доповіді ООН про ситуацію з незаконним виробництвом і оборотом наркотиків в Латинській Америці в 2006 році стверджується, що мексиканські наркокартелі набирають сили і починають замінювати собою колумбійські злочинні організації на світовому ринку наркотиків, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «У США заарештували 400 мексиканських наркоторговців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі