вівторок, 03 лютого 2009 11:02

У США вже 55 людей загинули через снігові бурі

У США вже 55 людей загинули через снігові бурі
Як мінімум 55 людей загинули під час снігових бурь і рясних снігопадів, що тривають більше тижня в центральному і східному районах США.

Влада штату Кентуккі повідомила, що за станом на 2 лютого на території штату загинули 24 людини. Минулого тижня влада США повідомляла про 23 загиблих.

Десять людей загинули в результаті отруєння чадним газом

Люди загинули в дорожніх аваріях в негоду або унаслідок пригод, пов"язаних зі стихією. Повідомляється також про випадки загибелі від обмороження, відомо, що десять людей загинули в результаті отруєння чадним газом, намагаючись зігрітися в холодну погоду.

У штатах, де бушує негода, відбуваються перебої з електрикою, минулого четверга без світла залишилися більше 1,3 мільйонів будинків і установ.

У штаті Арканзас і Оклахома крижаний покрив на дорогах склав більше семи сантиметрів після дощів і рясних снігопадів. Багато шосе було перегороджено поламаними деревами.

У зв"язку зі зниженням температури представники американських електрокомпаній попереджають, що відновити подачу електропостачання в повному об"ємі в населені пункти і міста, постраждалі від стихії, стане можливим тільки в середині лютого.

Від перебоїв в електропостачанні в основному постраждав штат Кентуккі, де знеструмленими виявилися відразу півмільйона будинків. У Оклахомі і Західній Віргінії (на сході США) без світла знаходяться 350 тисяч споживачів. Перебої також є в Міссурі, Арканзас і в окремих районах інших штатів.

Влада закрила сотні шкіл і державних установ в округах штатів Індіана, Кентуккі, Огайо, Меріленд, Західна Віргінія, Оклахома, Іллінойс. Влада Кентуккі і Оклахоми минулого тижня ввела режим надзвичайного стану. Людей просять перечекати негоду вдома.

За матеріалами Associated Press, РІА Новости, NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «У США вже 55 людей загинули через снігові бурі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі