Ексклюзиви
середа, 07 травня 2008 08:35

У США вперше за останніх півроку стратили людину

У США вперше за сім місяців був приведений у виконання смертний вирок засудженому на страту злочинцеві, повідомляє агентство FrancePresse. 53-річний Уїльям Лінд, який убив свою подругу в 1988 році, був страчений в одній з в"язниць штату Джорджія шляхом введення смертельної ін"єкції.

Попередня страта відбулася в Техасі 25 вересня 2007 року. Восени того ж року декілька засуджених до смерті ув"язнених звернулися до суду з позовами, в яких стверджували, що страта через введення ін"єкції суперечить конституції США і є "жорстоким" способом вбивства. Розглянувши позови, Верховний суд США 16 квітня визнав претензії позивачів необґрунтованими і виправдав конституційність такого виду страти.

Як відзначає агентство, страта шляхом введення смертельної ін"єкції призводить до того, що спочатку у засудженого виникає відчуття заспокоєння, потім його тіло обезводнюється після чого відбувається зупинка серця. Суть претензій що подали позови ув"язнених зводилася до того, що іноді - якщо на об"єкт страти не подіяла анестезія - засуджений може переживати дуже болісну смерть.

Очікується, що до кінця липня будуть приведені у виконання ще 10 смертних вироків, причому чотири з них - в Техасі, штаті, в якому за останніх 30 років страчували більше третини всіх смертників США.

За даними агентства, страта Лінда стала 1100 з тих пір, як в 1976 році в США був знятий мораторій на цей вид покарання, повідомляє Лента.Ру.

Зараз ви читаєте новину «У США вперше за останніх півроку стратили людину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути