четвер, 07 лютого 2008 09:14

У США відкриється новий музей журналістики Newseum

 Новий музей журналістики Newseum, що означає "музей новин", відкриється у столиці США 11 квітня.

У день відкриття вхід у музей, створення якого обійшлося в 450 мільйонів доларів, буде безкоштовним. У інші дні відвідувачам доведеться заплатити за вхід 20 доларів.

Старий музей журналістики, який розташовувався у передмісті Вашингтона, - Арлінгтоні і був безкоштовним, закрився  2002 року.

Новий музей знаходиться в центрі міста - на Пенсільванія авеню, поряд з основними музеями американської столиці. Площа експозиції становить 23 тисячі квадратних метрів. У будівлі музею розташувалися 15 кінотеатрів, 14 основних експозицій і дві мовні студії.

Оснащення музею дасть змогу відвідувачам спробувати себе в ролі фотографів, редакторів і ведучих прямого ефіру. Один з театрів надає глядачам повний ефект присутності немов "усередині" новин, зокрема 150-річної давності. "Гострі відчуття" досягаються за допомогою 3D технології, а також завдяки тому, що глядацькі крісла рухаються і обдуваються потоками повітря.

Відкриття музею планувалося на 15 жовтня минулого року, але через проблеми з будівництвом його довелося перенести на пізніший час.

Офіційно про дату відкриття музею буде оголошено о 6 годині ранку за часом східного узбережжя у четвер. Дата відкриття з"явиться на великому електронному табло, яке видно з Пенсільванія авеню. В цей же час на сайті музею буде зроблено відповідне оголошення, а в ЗМІ розісланий прес-реліз про майбутнє відкриття, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «У США відкриється новий музей журналістики Newseum». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі