вівторок, 29 травня 2007 08:55

У США вандали "прикрасили" військові могили прапорцями з свастикою

На кладовищі Вудлон, розташованому на острові Оркас біля північно-західного узбережжя штату Вашингтон, вандали за два дні двічі зпоганили могили американських військовослужбовців.

На минулих вихідних невідомі спалили декілька десятків прапорців США, якими прикрашені солдатські могили. На їх місці вандали встановили саморобні прапорці з свастикою.

Представники місцевого відділення найбільшої в країні ветеранської організації Американський легіон в неділю знов прикрасили кладовище державною символікою. Охороняти могили в ніч на понеділок залишився сторож, проте, як тільки він пішов удосвіта, на кладовищі повернулися вандали і знов спалили частину американських прапорів, залишивши на їх місці 33 прапорці з свастикою.

"Це - не прояв свободи слова. Це злочин, - заявив журналістам в понеділок шериф округу Сан-хуан Білл Каммінг. Всіх, хто має в своєму розпорядженні інформацію про передбачуваних виконавців цих актів вандалізму, просять звертатися в управління шерифа".

В понеділок, 28 травня в США відзначали день пам"яті полеглих (Memorial Day). Це святковий день, в який американці віддають дань пам"яті співвітчизникам, загиблим на полях битв, пише Лента.Ру.
Зараз ви читаєте новину «У США вандали "прикрасили" військові могили прапорцями з свастикою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі