четвер, 02 серпня 2007 08:08

У США в годину-пік обрушився автомобільний міст: 6 загиблих
7

Близько 60 людей отримали поранення і шестеро загинули в результаті обвалення восьмисмугового автомобільного моста в американському місті Міннеаполіс. За даними лікарів, більше 20 чоловік знаходяться у важкому стані і ще п'ятеро - в критичному.

На мосту велися ремонтні роботи, проте це був ремонт дорожнього полотна, а не самої конструкції.

Бетонний восьмисмуговий міст через річку Міссісіпі в Міннеаполісі обрушився в 18:05 за місцевим часом, коли на мосту був жвавий рух. За свідченням очевидців, на момент обвалення на мосту знаходилося близько 50 автомобілів, враховуючи шкільний автобус з дітьми.

Причини інциденту поки невідомі. Підстав вважати, що це був теракт, немає, запевнило міністерство національної безпеки США.

Міст в Міннеаполісе I-35W є найбільшим мостом через річку Міссісіпі в місті. Він був побудований в 1967 році на висоті 19 метрів над водою, його довжина складала 160 метрів. Щодня міст перетинало 100-200 тисяч автомобілів. Повна перевірка моста на міцність проводилася в 2004 році.

Останній раз схоже ЧП відбулося в США 29 квітня 2007 року. Тоді в Каліфорнії, між містами Окленд і Сан-Франциско, в результаті аварії бензовозу і виниклої сильної пожежі обрушилася частина транспортної розв'язки. Тільки завдяки тому, що інцидент відбувся рано вранці в неділю, ніхто не загинув, передає CNN.

 

Зараз ви читаєте новину «У США в годину-пік обрушився автомобільний міст: 6 загиблих ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі