четвер, 04 жовтня 2007 14:46

У США тимчасово скасували страти

У США багато штатів, де діє страта, тимчасово скасували виконання вироків, після того, як Верховний суд прийняв до розгляду позов двох засуджених з Кентуккі, які наполягали на тому, що смертельні ін"єкції є жорстокою і негуманною мірою покарання.

Генеральний прокурор Оклахоми звернувся 3 жовтня до Кримінального апеляційного суду штату з проханням більше не призначати нових смертних вироків, поки Верховний суд не винесе остаточної ухвали з питання про ін"єкції.

З цієї ж причини губернатор Алабами Боб Райлі також тимчасово припинив виконання смертних вироків і відклав страту злочинця-рецидивіста.

У Техасі, де за статистикою страчують частіше, ніж в інших штатах, у середу, 3 жовтня, Кримінальний апеляційний суд відклав страту 28-річного Еліберто Чи, засудженого за пограбування і вбивство.

Як очікується, Верховний суд США повинен винести ухвалу по позову про негуманне застосування ін"єкцій на початку 2008 року. Якщо він визнає такий спосіб позбавлення життя неконституційним, на території США буде введений мораторій на застосування ін"єкцій до тих пір, поки не буде винайдений новий спосіб.

Позивачі наполягають на тому, що ін"єкції, покликані полегшити психічні і фізичні страждання засуджених, насправді тільки їх підсилюють, повідомляє Лента.
Зараз ви читаєте новину «У США тимчасово скасували страти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі