Ексклюзиви
вівторок, 20 травня 2008 08:26

У США судять чоловіка, що "вколисав" немовля до смерті

22-річний Пабло Кано Лопес звинувачується в суді міста Західний Палм-біч у вбивстві свого пасинка, 4-місячного Елайджі. Чоловік вколисав дитину до смерті після того, як хлопчик почав дошкуляти йому криком.

Елайджа помер в лютому 2006 року. Звинувачувальна сторона вважає, що причиною його смерті став так званий дитячий синдром струсу, який виражається в пошкодженні головного мозку.

З самого народження Елайджі Лопес відносився до хлопчика, як до своєї власної дитини. 20-річна мати загиблого - Наталі Ланос - вважає, що ніхто окрім Лопеса не знає всі обставини події.

Тим часом, сам Лопес заявив про релігійну підоснову своїх дій. Виявляється, він був упевнений, що це Господь підказав йому вірний спосіб заспокоїти дитину. Про це обвинувачений повідав на одному зі своїх допитів. Лопес і у в"язниці сповнений віри. За два роки свого ув"язнення він багато читав релігійних текстів, перш за все Біблію і Псалтир.

Захист Лопеса наполягає, що визнання слідчі добилися від нього шляхом обману і використовуючи його релігійні переконання. Проте прокурор парирував, що такі методи допустимі на стадії слідства.

Крім того, адвокат Роберт Гершман привів до суду як свідка патологоанатома, який засумнівався в тому, що травми Елайджі були викликані заколисуванням. Зокрема, у дитини діагностували кровотечу і пухлину в області мозку і ока.

Також захист намагався поставити під сумнів само поняття синдрому дитячого струсу як науково доведене явище. Проте суддя відхилив цю вимогу.

Проте, доктор Едвард Віллі в телефонній розмові поставив під сумнів діагностику причин смерті хлопчика. Він уподібнив поняття синдрому струсу колишнім ствердженням деяких лікарів, що виразку здатна викликати гостра їжа. Надалі було доведено, що хворобу викликають певні бактерії.

Захист також звернув увагу на те, що у загиблої дитини відразу після народження дуже швидко збільшувалася голова.

Зі свого боку, помічник прокурора Кірк Волкер вважає, що Лопес не говорить всієї правди, пише Newsru.com.

Зараз ви читаєте новину «У США судять чоловіка, що "вколисав" немовля до смерті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути