понеділок, 03 березня 2008 08:53

У США суд захистив права дельфінів і китів

У США Федеральний апеляційний суд відхилив апеляцію, в якій ВМС просили зняти введені судом обмеження на застосування гідролокаторів біля узбережжя Південної Каліфорнії. Ці прилади шкодять десяткам видів китів і дельфінів.

Із 2005 року захисники морських мешканців доводили, що через застосування гідролокатора дельфіни втрачають орієнтацію в просторі і викидаються на берег. На початку січня федеральний суд США заборонив використовувати біля берегів штату активну гідролокацію на середніх частотах, коли морські ссавці знаходяться на відстані менше 2200 ярдів (2012 метрів) від корабля.

Постанова також наказує обстежувати район протягом години, щоб переконатися, що ніхто з мешканців моря не постраждає від застосування сонара. Військовим дозволено використовувати гідролокаційне устаткування на відстані 12 морських миль (22 кілометри) від берега, хоча захисники навколишнього середовища вимагали збільшити цю зону до 25 миль (46 кілометрів).

У п"ятницю, 29 лютого, 9-й Окружний апеляційний суд США підтвердив правомочність цього рішення, змінивши два пункти, які, як стверджують представники ВМС, знижують боєздатність кораблів. Того ж дня суд Гаваїв увів такі самі обмеження на використання сонара біля берегів штату.

За словами представників ВМС, обмеження утруднять проведення навчань, які почнуться біля побережжя Каліфорнії цього місяця, повідомляє "Новини Америки".
Зараз ви читаєте новину «У США суд захистив права дельфінів і китів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі