Ексклюзиви
понеділок, 28 січня 2008 11:15

У США Семену Могилевичу можуть дати 390 років

У разі видачі підприємця Семена Могилевича, який проходить фігурантом у справі "Арбат-престижу", США і визнання його винним за всіма 45 пунктами звинувачення, він може сісти у в"язницю на 390 років і виплатити на 17 мільйонів доларів. За словами федерального прокурора Патріка Міана, який прокоментував затримання минулого четверга російською владою Могилевича, американські правоохоронні органи, що ведуть його розшук майже п"ять років, "не чекають, що це (передача його до рук правосуддя США) відбудеться завтра". "Проте саме собою вже істотне те, що він затриманий", – додав прокурор, нагадавши, що влада США звинувачує його в рекеті, шахрайстві з цінними паперами, відмиванні грошей та інших фінансових злочинах.

Як відзначив Міан, Могилевич ніколи не проживав в США, але за допомогою подільників–вихідців з колишнього Радянського Союзу зумів провернути на початку 1990-х років аферу зі створенням у містечку Ньютаун в окрузі Бакс "мильної бульбашки" у вигляді фірми "Уай-бі-ем мегнекс" нібито для виробництва промислових магнітів. Схема шахрайства завалилась у травні 1998 року. На той час, за твердженням американських слідчих, канадські інвестори вклали у фірму 150 мільйонів доларів. Сам Могилевич поклав у кишеню 18,4 мільйона доларів. Newsland.

Зараз ви читаєте новину «У США Семену Могилевичу можуть дати 390 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути