четвер, 18 вересня 2008 10:07

У США розкрили мережу військових постачальників Ірану

У США шістнадцяти іноземним громадянами і компаніям пред"явлені звинувачення в постачаннях Ірану товарів, які могли використовуватися у військових цілях, повідомляє FOXNews. Постачання здійснювалися, порушуючи американські і міжнародні ембарго через треті країни, зокрема Об"єднані Арабські Емірати, Малайзію, Британію, Німеччину і Сінгапур.

Серед тих, хто з"явився перед судом, шістьох іранців (Алі Акбар Яхья, Фарох Нія Ягмєї, Бахман Ганді, Фаршид Гиллардіан, Ісаака Гиллардіан і Ахмад Рахзад Маджід Сєїф), а також малайзійці Кам Че Мун і громадянин Німеччини Джамшид Нежад. Серед компаній - дубайські MayrowGeneralTrading, AtlinxElectronics, MicaticGeneralTrading, MadjicoMicroElectronics і Al-faris, іранська NedaIndustrialGroup і малайзійські EcoBiochemSdnBHD і VastSolutionSdnBHD. Наголошується, що деякі компанії знаходяться під контролем іранської держави.

Серед товарів, які вони поставляли Ірану, 120 вентильних матриць, 5 тисяч інтегральних схем, 345 систем глобального позиціонування (GPS), а також мікрочіпи, за допомогою яких можна дистанційно приводити в дію бомби, і інші товари.

Якщо обвинувачені будуть визнані винними в порушенні ембарго, їм загрожує до 20 років в"язниці, а у звинуваченнях в змові і обмані контролюючих органів - ще 5 років в"язниці, а також штрафи в розмірі до мільйона доларів.

Санкції проти Ірану, зокрема ембарго на постачання товарів і технологій військового і подвійного призначення, були введені через підозри в тому, що він прагне отримати ядерну зброю.

Зараз ви читаєте новину «У США розкрили мережу військових постачальників Ірану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі