четвер, 31 липня 2008 12:21

У США різко скоротилася кількість нелегальних іммігрантів

Американський Центр з вивчення імміграції виявив, що кількість нелегальних іммігрантів в США за останній рік скоротилася на 11 відсотків (1,3 мільйона чоловік), пише TheNewYorkTimes. На думку експертів центру, це пов"язано перш за все з посиленням імміграційного законодавства, початим влітку 2007 року.

Управління імміграції і митниці США виразило задоволення доповіддю Центру по вивченню імміграції, проте експерти з інших наукових установ, зокрема з Центру постійних досліджень економіки Каліфорнії, вважають, що основна причина спаду нелегальної імміграції - не політична, а економічна. Зокрема, вони відзначають скорочення числа робочих місць в тих секторах економіки, де в основному зайняті нелегали, наприклад в будівництві.

Адміністрація США послідовно посилює заходи відносно нелегалів. Правоохоронні органи проводять масові облави і депортації. Наголошується, що більше половини кримінальних і адміністративних справ в США заводиться проти нелегалів. Іммігранти, зі свого боку, проводять демонстрації з вимогою легалізації і амністії. Згідно з опитуваннями громадської думки, більшість американців підтримують ідею амністії нелегалів за умови, що вони відповідають певним критеріям.

Зараз ви читаєте новину «У США різко скоротилася кількість нелегальних іммігрантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі