середа, 18 квітня 2007 12:59

У США проводиться масова евакуація учнів

У десяти штатах США у зв"язку з погрозами озброєних нападів на студентські містечка закрилися деякі університети і школи, була проведена евакуація учнів, повідомляє агентство Associated Press. Це відбулося через добу після стрілянини в політехнічному інституті Вірджинії, в результаті якої було убито 32 людини.

Повідомлення з погрозами були отримані в учбових закладах в штатах Луїзіана, Монтана, Вашингтон, Техас, Арізона, Оклахома, Тенесі, Північна і Південна Дакоти, а також в Мічігані.

Причому, за відомостями агентства, в повідомленнях, отриманих по-перше трьох штатах, згадувався напад на вірджинський політех. За даними директора однієї зі шкіл Луїзіани, погрози учням розсилав 53-річний чоловік, який пізніше був арештований поліцією.

У одній зі шкіл Монтани напис із загрозою влаштувати "різанину гірше ніж у Вірджинії", виявили в туалеті. Учні університету у Ванкувері в штаті Вашингтон евакуювали через схоже за змістом послання, залишене на стіні туалету в студентському містечку.

У Північній Дакоті були евакуйовані учні семи університетів після того, як поряд з одним із студентських містечок виявили безгоспний речовий мішок. Як зізнаються влада деяких американських штатів, частина отриманих повідомлень була "невизначеного змісту", а подібні заходи були прийняті, щоб не допустити "непоправних помилок".

Нагадаємо, вранці 16 квітня студент політехнічного інституту Вірджинії Чо Син-хі застрелив в гуртожитку учбового закладу двох чоловік. Імовірно, дівчину, яку він звинуватив в зраді, і старосту курсу, що намагався прийти на допомогу студентці.

Керівництво інституту вважаючи, що злочинець покинув територію політеха, не стало оголошувати тривогу і відміняти заняття. Проте через дві години Чо Син-хі прийшов в один з учбових корпусів і відкрив вогонь по студентах і викладачах, убивши 32 людини. Після чого він покінчив життя самогубством, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «У США проводиться масова евакуація учнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі