четвер, 16 жовтня 2008 09:36

У США пройшли останні дебати: Обама випереджає Маккейна

У США пройшли останні дебати: Обама випереджає Маккейна

В університеті Хофстра американського міста Хемпстеда (штат Нью-Йорк) пізно увечері за американським часом завершився третій і останній раунд теледебатів між основними кандидатами на пост президента США.

Як і очікувалося, республіканець Джон Маккейн і демократ Барак Обама в світлі нинішньої кризи багато уваги приділили податковій реформі.

"Ми обидва хочемо понизити податки. Але різниця між нами в тому, за рахунок кого ми хочемо це зробити, - заявив Обама, - Головне в економічних пропозиціях сенатора Маккейна - забезпечення податкових пільг на двісті мільярдів доларів найбагатшим корпораціям Америки. А я хочу понизити податки для 95% відсотків працюючих американців."

Зі свого боку Джон Маккейн в ході дебатів нагадав, що ці працюючі американці працюють в тих самих горезвісних корпораціях, без яких у них не було б роботи. Він звинуватив Обаму в некоректному способі ведення полеміки:

"Факт полягає в тому, що сенатор Обама поступає безпрецедентно, безпрецедентно в історії американської політики. Він весь час повертається до одного і того ж намагаючись використовувати згадки про ті або інші суми, щоб атакувати мене. Та я говорив про економіку з людьми, говорив на рівні Джо-водопровідника. І я говорив, що не збираюся боротися з багатими, а збираюся людям допомогти розбагатіти. Саме на цьому будувалася і будуватиметься моя кампанія", - обурювався Маккейн.

Як вважають багато оглядачів, саме той факт, що економіка залишається слабким місцем республіканського кандидата в період, коли бушує криза, є головною причиною його відставання від суперника.

Згідно з даними опублікованими на поточному тижні шести різних опитувань громадської думки Обама випереджає Маккейна в діапазоні від 6 до 15%, повідомляє Euronews

Зараз ви читаєте новину «У США пройшли останні дебати: Обама випереджає Маккейна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі