вівторок, 22 квітня 2008 14:18

У США пройшла акція масового куріння коноплі

В неділю в 4:20 по полудню на території Університету штату Колорадо в місті Боулдер близько 10 тисяч чоловік зібралися, щоб покурити травичку, повідомляє rockymountainnews.

Студенти університету, а також місцеві жителі і приїжджі таким чином відзначили щорічний день боротьби за легалізацію марихуани, хоча багато хто прийшов на захід просто заради веселості.

"Це все одно, що пити пиво на День Святого Патріка (ірландське свято 17 березня). Це свято, як День незалежності", - сказав один із студентів, що не побажав представитися.

Число 420 - так на сленгу називають марихуана. Щороку 4/20 тобто 20 квітня в країні проходять акції в захист наркотика. Рівно в 4:20 багато хто з Колорадо, ті що зібралися біля Університету, смачно затягнулися.

За тим, що відбувалося, уважно стежили поліцейські, які "підтримували безпечну обстановку і попереджали потенційно небезпечні дії". Проте нікого ні в чому не звинувачували і нікого не заарештовували. Правда, двом людям знадобилася медична допомога. До 5:15 більшість присутніх розійшлися.

Коли акція вперше пройшла в університеті в 2005 році, молодь розігнали водометами. У 2006 році адміністрація вузу сфотографувала присутніх, а потім опублікувала фото, запропонувавши 50 доларів винагороди за пізнання. Цього року організаторам лише наказали заплатити 600 доларів, щоб найняти охоронців.

Захід був організований місцевим відділенням "Національної організації по реформі законів про марихуану" (NORML). Її представник Алекс Дуглас говорить: "420 - це не про куріння, це - активізм", повідомляє Фактnews.

Зараз ви читаєте новину «У США пройшла акція масового куріння коноплі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі