четвер, 11 вересня 2008 08:36

У США поминають жертв трагедії 2001 року

США в четвер віддають дань пам"яті жертвам трагедії 11 вересня 2001 року, коли в результаті терористичної атаки на Міжнародний торговий центр в Нью-Йорку загинули майже 3 тисячі чоловік.

Хвилиною мовчання, дзвоновим дзвоном і поминальною молитвою у всіх храмах Нью-Йорка почнеться цей день трауру в 08:46 за місцевим часом (15:48 за київським часом), коли перший захоплений терористами літак врізався в першу, північну, башту близнят-хмарочосів.

Увечері в небо над Нью-Йорком зметнуться промені двох прожекторів, що символізуватиме башти-близнят. Прожектори горітимуть до світанку 12 вересня.

На місці трагедії за традицією будуть зачитані імена всіх жертв найкривавішого теракту в світовій історії. Під уламками Усесвітнього торгового центру загинули не тільки тисячі американців, але також близько восьмисот громадян з вісімдесяти шести країн світу. Вперше на місці трагедії їх імена зачитають співвітчизники - студенти цих країн, що навчаються в США.

Сьогодні також пройде церемонія відкриття меморіалу в Пентагоні, в якій візьме участь президент США Джордж Буш. А на меморіальних заходах в Нью-Йорку будуть присутні кандидати на пост президента від республіканців і демократів - Джон Маккейн і Барак Обама.

11 вересня 2001 року терористи, пов"язані з Аль-Каїдою, захопили в США 4 пасажирських літака. Два з них були направлені на будівлю Усесвітнього торгового центру в Нью-Йорку, один на будівлю Пентагону у Вашингтоні. Ще один захоплений авіалайнер розбився в Пенсільванії, повідомляє Кореспондент.

Зараз ви читаєте новину «У США поминають жертв трагедії 2001 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі