четвер, 08 листопада 2007 13:20

У США побоюються, що Ізраїль нанесе удар по Ірану через заяви Ахмадінежада

Учорашня заява президента Ахмадінежада про те, що Іран має 3 тисячі функціонуючих центрифуг зі збагачення урану, налякала весь світ: у США з"явилися побоювання, що Ізраїль відповість на це бомбардуваннями ядерних об"єктів країни. Тим часом у середу ізраїльський віце-прем"єр закликав до відставки глави МАГАТЕ, назвавши його політику щодо Тегерана "страусячою", оскільки Мохаммед аль-Барадеї, за словами Шауля Мофаза, "ховає голову в пісок" та ігнорує розвиток ядерної програми Ірану.

Військові джерела у Вашингтоні заявили, що така значна кількість центрифуг може бути "останньою краплею", яка спровокує ізраїльський авіаудар, пише The Times. Пентагон не хотів би проводити військову операцію проти Ірану, проте, за словами чиновників, Ізраїль – це "інша справа". На тлі міжнародного хвилювання британські парламентарії, які повинні були оглянути іранські ядерні об"єкти, відмовилися від цього турне, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У США побоюються, що Ізраїль нанесе удар по Ірану через заяви Ахмадінежада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі