четвер, 12 липня 2007 19:01

У США обнародували записи, що викривають Ніксона у расизмі

У США обнародували численні аудіозаписи і десятки тисяч розшифровок бесід, пов"язаних з епохою президентства Річарда Ніксона.

Публікація вже викликала скандал, оскільки деякі плівки дозволяють звинуватити американського президента у антисемітизмі. Йдеться про записи, які були зроблені між 3 листопада і 19 листопада 1972 року в Овальному кабінеті, вітальні в Білому домі та інших місцях.

За два тижні після перемоги на виборах Ніксон обговорює з своїм радником Чаком Колсоном кадрові перестановки. До речі, самому Колсону не вдалося уникнути тюремного строку по звинуваченню в причетності до Уотергейтському скандалу. Саме ця справа стала причиною відставки Ніксона.

Якщо вірити опублікованим матеріалам, президент і його радник приходять до наступного висновку: вони не хочуть, щоб важливий урядовий пост займав єврей.

У пізнішій бесіді Ніксон стверджує, що в своєму кабінеті міністрів хоче бачити італійця.

"Прокляття, Чак, немає у нас італійця. Я не можу нікого знайти", - говорить Никсон на плівці. У відповідь Колсон пропонує йому кандидатуру колишнього журналіста ABC Джона Шкір на посаду посла США в ООН. Шкір - не чистокровний італієць, але Ніксон вважає, що це хороша ідея, і той "слухатиметься".

Ще один діалог стосується темношкірого кандидата. Про нього Ніксон нібито говорить так: "взагалі-то ми нічим не зобов"язані цим чорним". Колсон погоджується: "Звичайно, ні, пан президент. Вважаю, що це поганий знак - пустити в кабінет чорного", пише Newsru.
Зараз ви читаєте новину «У США обнародували записи, що викривають Ніксона у расизмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі