понеділок, 24 березня 2008 09:23

У США на м"ясопереробному заводі стався вибух

На м"ясопереробному заводі на заході американського штату Арканзас в неділю стався вибух. Він викликав витік в атмосферу великої кількості аміаку.

Як передає ІТАР-ТАРС з посиланням на слова представника Управління по надзвичайних ситуаціях штату Рене Преслар, при вибуху і подальшій сильній пожежі ніхто не постраждав. "Ми раді повідомити, що всі знаходяться в доброму здоров"ї, ніхто не отримав ніяких поранень", - відзначила Преслар.

Цю ж інформацію підтверджує і місцева телекомпанія 40/29 News.

За словами свідків події, вони почули звук потужного вибуху і побачили дим, що повалив з будівлі заводу. Ті, що знаходилися в безпосередній близькості від заводу відчули різкий запах аміаку. Зарево пожежі видно на відстані 16 кілометрів.

Зараз на місці події працює команда пожежників, а також фахівці з вибухових і легкозаймистих речовин. Разом з тим, за словами Преслар, пожежники поки не можуть справитися з вогнем. "Полум"я на території заводу настільки сильне, що вогнеборці не можуть наблизитися на достатню для гасіння звичайними засобами відстань", - вказала вона. Тому для того, щоб не ризикувати життями пожежників, було ухвалено рішення почекати, поки полум"я почне стихати", сказала Преслар.

Проведена евакуація жителів будинків, розташованих недалеко від заводу, і дому престарілих. Повідомляється також про те, що 12 осіб з числа місцевих жителів було госпіталізовано з скаргами на погане самопочуття.

Як повідомив представник компанії Cargill, якій належить завод, підприємство закрите. У момент вибуху там знаходилися близько 20 службовців, додав він.

Зараз ви читаєте новину «У США на м"ясопереробному заводі стався вибух». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі